hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Jótékonysági árverés a transzplantált gyermekekért

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civilszervezet idén hatodik alkalommal hirdeti meg december 1. és december 15. között az axioart.com online felületén jótékonysági árverését, amelyre neves kortárs képzőművészek ajánlották fel alkotásaikat.

Kapcsolódó cikkek

A jótékonysági aukció Börcsök Enikő színművésznő és párja, Tóth Józseffestőművész kezdeményezésére indult 2016-ban. Mindketten évek óta önkéntesként segítették a Transzplantációs Alapítvány munkáját, Enikő az alapítvány kurátora is volt egészen tragikus haláláig. Művész barátaik önként felajánlott festményeit, szobrait és fotóit gyűjtötték egybe, hogy jótékonysági aukción értékesítsék a műtárgyakat, a befolyt pénzből pedig közel száz szervátültetett gyermek élményterápiás, rehabilitációs balatoni táborozását támogatták.

Az aukción ismert kortárs művészek – többük Munkácsy Mihály díjas – alkotásaira lehet licitálni, így például a teljesség igénye nélkül: Albert László, Bartha Máté, Bernát András, Bullás József, Dombóvári Tamás, efZámbó István, Forgó Árpád, Haász Katalin, Halmi-Horváth István, Lévay Jenő, Macskássy Izolda, Tóth József, Ujj Zsuzsi, Verebics Katalin, Zvolszky Zita műveire.

„A közel két éve tartó súlyos járványhelyzet sok mindent megváltoztatott az életünkben, mindenki életében. A szokásos családi programokból alig tudtunk valamit megvalósítani, de online és a CSUDAMADÁR magazinunk segítségével tartjuk a kapcsolatot a családokkal, segítjük őket – mondta el Szalamanov Zsuzsa, a kuratórium elnöke. „Az elmúlt hónapokban sok család szorult anyagi támogatásra. Jelenleg ezt tartjuk legfontosabb teendőnknek. Megpróbálunk segíteni mindenkinek, aki megfelelő indokkal hozzánk fordul. Ez idáig közel 4 millió forinttal segítettük a rászorulókat. Szeretnénk, ha mindannyiuknak szép karácsonyuk, nélkülözés-mentes telük lenne!”

 

hirdetés

Könyveink