hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Ilyen az új sürgősségi rendszer

Az Echo TV Jó reggelt! című műsorában dr. Onódi Lívia belgyógyász, egészségpolitikai szakértő beszélt az új triázsrendszer részleteiről.

A triázs szerint öt különböző csoportba sorolják a betegeket állapotuktól függően. Ma már a sürgősségi osztályi rendezőelve a triázs-rendszer – magyarázta a szakértő. Ha a sürgősségi ellátók valóban a súlyos, az 1-3-as triázskategóriába tartozó betegekkel tudnának foglalkozni, kevesebb lenne a várakozási idő.

A miniszteri rendelet szerint minden sürgősségi osztályra érkező beteget öt percen belül az informatikai rendszerben regisztrálni kell, további tíz perc van a triázsolás folyamatára. A triázs a vezetőtünetek alapján történik, valamint a vitális paraméterek mérése során – magyarázta dr. Onódi Lívia az Echo TV-ben.

Kiemelte, miután a beteg bekerült a rendszerbe onnantól kezdve szakápolói felügyeletet kap. Tehát ha valakit a triázsolás során a 4-es kategóriába soroltak be, akkor egy órán belül kerül sor az orvosi vizsgálatra, amennyiben a beteg állapota idő közben romlik, újratriázsolják, így előbb sorra kerülhet.

Beszélt a sürgősségi osztályos diszpécser munkájáról, kiemelve, a betegútmendzsmentben rendkívül fontos feladatot látnak el.

(forrás: Echo TV)
hirdetés

Könyveink