hirdetés
2019. január. 20., vasárnap - Fábián, Sebestyén.
hirdetés

Határozat az egyházi kórházak támogatásáról

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely négy, fővárosi felekezeti kórháznak nyújt támogatást, írja a Magyar Hírlap.

hirdetés

A négy egyházi kórház közösen állapodott meg a fejlesztések irányában, célként jelölve meg a testi gyógyuláson kívül a lelki gondozást is.

A Mazsihisz a Magyar Hírlappal tudatta, a kórház annak idején szegény kereskedők menhelyéül szolgált, hetven éve egészségügyi intézményként funkcionál. A kórház 1914-ben épült része mára a lehető legkevésbé sem felel meg a huszonegyedik század elvárásainak. Az intézeti rész fő profilja eddig is a gerontológiai ellátás volt, ezért továbbra is ezt szeretnék fejleszteni, modern, megfelelő körülmények közé helyezni.

A megújulás másik eleme, minthogy a tavalyi évtől a kórház oktatókórházként is működik, az, hogy itt a diplomás orvos rezidensek kaphatnak majd szakképzést mozgásszervi rehabilitációs és gerontológiai szakmából. Az egyházi kórházak közös törekvése az ápolónőképzés egyházi alapokon történő beindítása, amint ez megvalósul, ám ez a terv nem a mostani projekt része. Mindezt azért tartják fontosnak – tájékoztatott a Mazsihisz –, mert a felekezeti ellátóknál szinte elvárás a betegek részéről, hogy a benne dolgozók is egyfajta lelkiséget vigyenek a munkájukba.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink