hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Gerontológiai központtá alakul a Szeretetkórház

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a Breuerpressnek beszélt a Szeretetkórház jövőjéről.

A Mazsihisz Szeretetkórházánál a gerontológia számít kiemelt projektnek. Ezek az intézmények jelentős támogatásban részesültek, a mi kórházunk most kapta meg az értesítést arról, hogy a miniszterelnök úr aláírta azt a kormányhatározatot, amelynek értelmében a Szeretetkórház megvalósíthatja régóta dédelgetett álmát. Ez nem más, mint kórházunknak egy olyan jelentős fejlesztése, amelynek a végén létrejön egy olyan gerontológiai központ, amely nem csak a régió szakmai bázisaként képes majd működni. Egy három éves fejlesztés beszélünk, amiben az építészeti átalakításoktól kezdve a műszerezettségig minden benne van. Ha sikerül megvalósítanunk, akkor három év múlva egy igazi XXI. századi egészségügyi intézményünk lesz, olyan, amelyik egyszerre szolgálja a zsidókat és a nem zsidókat egyaránt.

A fejlesztés után teljesen megújul a kórházunk, sokkal jobb felszereltsége lesz, megváltozik a betegek elhelyezése, annak komfortja. A tervek szerint maximum négyágyas, fürdőszobás kórtermeink lesznek, de ez egyben azt is jelenti, hogy a kórház befogadóképessége nem fog nőni, sőt valamivel kisebb lesz. Ez nem kis kihívás, hiszen kisebb betegszámnál, kevesebb lesz a kórház forrása, amit csak nagyon jó gazdálkodással lehet majd kompenzálni. Van a kisebb ágyszámnak egyébként egy másik vonulata is. Gyöngyösön a helyi kórházban szintén terveznek egy gerontológiai bővítést, s jelezték, hogy szívesen együttműködnének a mi Szeretetkórházunkkal. A tárgyalások megindultak és reményeink szerint segíthetnek abban, hogy szélesebb körű munkát végezzünk az idősellátás terén.

A teljes beszélgetés

hirdetés

Könyveink