hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Halálos védőszerek

Az ENSZ jelentése szerint a növényvédő szerek katasztrofális hatással vannak a környezetre és az emberi egészségre, írja az Agrotrend.

Az ENSZ élelmiszer és környezetszennyezés szakértői legfrissebb jelentésükben állítják: 200 ezer akut halált okoznak évente a növényvédő szerek – számol be az Agrotrend.

A jelentés szerint a peszticidek használata összefüggésbe hozható a tumor, az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kialakulásával, valamint hormonzavarokkal, fejlődési rendellenességekkel és a meddőséggel. Az ENSZ jelentése megállapította azt is, hogy a fejlett ország csupán 35 százalékában van valamilyen szabályozás a növényvédő szerek használatával kapcsolatosan, és ezek alkalmazása, betartása is számos helyen problémás volt. Megállapították azt is, hogy olyan országok, amelyek szigorú szabályokat vezettek be, a szabályozás után növelni tudták mezőgazdasági exportjukat, vagyis a peszticidek részbeni elhagyása vagy mennyiségük csökkentése nem befolyásolta negatív irányban a termelést. A szerzők azt mondják, itt az ideje annak, hogy elinduljon egy folyamat, amely biztonságosabb és egészségesebb élelmiszereket és mezőgazdasági termelést eredményez.

 

(forrás: agrotrend.hu)
hirdetés

Könyveink