hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Fővárosi egészségügy: esemény utáni egyezség

Immáron egy éve az állam a tulajdonosa a fővárosi egészségügyi intézményeknek, de valójában még mindig az önkormányzat tulajdonában vannak – írja a nol.hu.

A megyei önkormányzatok konszolidációjáról, a megyei és fővárosi intézmények átvételéről szóló törvény értelmében a budapesti kórházak 2012. január elsejével kerültek állami tulajdonba. Elméletileg. A Fővárosi Közgyűlés ugyan többször is foglalkozott az átadás kérdésével, határozatokat is hozott az ügyben, ám ezeket az állam képviseletében eljáró hivatalok – a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi), illetve a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) – nem fogadták el. S fordítva: a GYEMSZI által küldött verziók a főváros számára voltak elfogadhatatlanok.

A kormány és a főváros közti egyeztetés jelenleg is folyik. Senkinek ne legyenek illúziói, a kormány és a főváros ebben a kérdésben is meg fog állapodni” – idézi az önkormányzat kommunikációs igazgatóját, Szűcs Somlyó Máriát a Népszabadság a cikkben, amely egyébként kevés jelét mutatja a közeli megállapodásnak.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink