hirdetés
hirdetés
2018. január. 20., szombat - Fábián, Sebestyén.
hirdetés

Ebola: Vége a menetnek!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ma bejelenti, hogy véget ért Nyugat-Afrikában az eddigi legsúlyosabb ebolajárvány, miután Libériában is megszűnt a betegség terjedése – írja a Magyar Idők.

hirdetés

„Csütörtökön lesz 42. napja, hogy az utolsó, ebolával fertőzött beteg tesztje negatív lett”, ez az időtartam a vírus maximális lappangási idejének kétszerese – idézi az ENSZ szakosított szerve által közzétett kommünikét a lap.

A közlemény szerint az először 40 évvel ezelőtt azonosított, vérzéses lázat okozó vírus 2013 decemberében Guinea déli részén ütötte fel a fejét, majd innen terjedt tovább a szomszédos Libériára és Sierra Leonéra. A járvány ezt a három nyugat-afrikai országot érintette a legsúlyosabban, őket a sorban Nigéria és Mali követte.

Két év alatt összesen tíz országot ért utol a kór, köztük Spanyolországot és az Egyesült Államokat is. A hivatalos közlések szerint a 28 637 feljegyzett esetből 11 315 végződött halállal. Ezek az adatok azonban a WHO szerint alulbecsültek – olvasható a magyaridok.hu-n.

 

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink