2024. április. 26., péntek - Ervin.

Bizalomhiány miatt mérséklődik a magyarok oltási hajlandósága

A Központi Statisztikai Hivatal szerint a különböző vakcinák biztonságosságáról alkotott kép állhat a minimális csökkenés mögött, írja a hvg.hu.

Két százalékponttal, 37,8 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik határozottan igennel felelnek arra a kérdésre, hogy beoltatnák-e magukat koronavírus ellen írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Nagyjából ennyivel nőtt azok aránya, akik talán kérik a vakcinát.

A KSH november 30-tól méri minden egyes héten az oltási hajlandóságot. Az első közvélemény-kutatáskor még csak 15 százalék mondta biztosra, hogy beoltatná magát, ez nőtt egészen a január 25-vel kezdődő hétig, akkor 40 százalékos volt az arányuk, emlékeztet a hvg.hu.

A KSH úgy értékeli az új adatokat, hogy megtorpant az oltási hajlandóság hetek óta tartó emelkedése, aminek hátterében főként a különböző vakcinák biztonságosságáról alkotott kép állhat.

Az előző héthez képest a hajlandóság a fiatalok esetében javult, a többi korosztályban romlott, leginkább az 55–64 évesek körében. Iskolai végzettség szerint az érettségivel rendelkezők és a felsőfokú végzetségűek lettek bizonytalanabbak.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés