hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Bemutatókkal ünnepel a Vöröskereszt

Az ország számos pontján tart elsősegélynyújtó bemutatókat, minitanfolyamokat a Magyar Vöröskereszt az elsősegélynyújtás világnapján, szombaton.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Szövetsége 2000 óta szeptember második szombatján tartja az elsősegélynyújtás világnapját. A humanitárius szervezet ezen a napon az elsősegélynyújtók által megmentett életeket köszönti és a világban leggyakrabban előforduló balesetekre, sérülésekre és azok ellátására hívja fel a figyelmet.

Az idei kampány középpontjában a biztonságos közlekedés áll. A téma aktualitását az adja, hogy a világon naponta mintegy háromezer ember veszíti életét közúti balesetben, közülük körülbelül ötszáz gyermek. Ez 1,2 millió halálesetet jelent egy év alatt – ami hasonló veszteségeket okoz, mint a tuberkulózis, a malária vagy az AIDS vírus. Emellett több mint 50 millió ember sérül meg súlyosan.

A KSH adatai szerint 2012-ben 15 ezer 172 személyi sérüléssel járó közúti baleset volt Magyarországon, melyekben 604 ember veszítette életét.

A Magyar Vöröskeresztnél évente közel 80 ezren jelentkeznek közúti elsősegélynyújtó vizsgára, közülük 73 ezren tesznek sikeres vizsgát, emellett évente megrendezik az Országos Elsősegélynyújtó versenyt.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink