hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Aki népszerű, azt hamarabb megműtik

Sok ismerőst gyűjteni a Facebookon, ez az egyik legfontosabb elem a személyes egészségbiztosításban - tűnik ki a Népszabadság „Alig van vér a magyar kórházakban” című cikkéből.

A lap arról ír, hogy egyáltalán nem egyedi az egyik fővárosi polgármester minap elhíresült esete: őt miután kivárta a várólistán a sorát, ötnapi kórházi ápolás után, műtét nélkül küldték haza, mondván, már nincs vér az operációjához. A probléma megoldásához a hét végén a Facebookon toborzott donorokat, s közismert emberként ez könnyen is ment neki: két nap alatt a szükségesnél többet is gyűjtött, több mint százan adták vérüket a javára.

Ellenpéldának hozzák azt az asszonyt, akit eddig már ötször küldtek haza a kórházból, és a mai napig nem operálták meg, ő azt mondta a lapnak, hogy már nincs élő rokona, a világhálóhoz sem ért, nem tud úgy vért gyűjteni, ahogyan a polgármester, nem is tudja, mikor kerül sorra...

Az úgynevezett irányított véradást egyébként már évek óta alkalmazzák az egészségügyi intézmények, miután a Magyar Vöröskereszt nem tudja összeszedni azt a heti tízezer véradót, amennyire szükség lenne. A várólista-csökkentési akció pedig még csak ront a helyzeten, mivel amiatt tizenötezer egységgel több vérre van szükség, mint tavaly – olvasható a nol.hu-n.

hirdetés

Könyveink