hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

A magyarok már készülnek az újabb szigorításokra

A magyarok közel 80 százaléka arra számít, hogy ősszel szükség lesz a védettségi igazolványokra, ha hotelbe vagy moziba mennének, írja a Napi.hu.

A Vadászati Világkiállításra és az Eucharisztikus Kongresszusra összesereglő több tízezer látogató tömörülése ugyan azt sugallja, mintha a járvány delta variáns keltette negyedik hulláma nem igazán izgatná az embereket, ugyanakkor a Pulzus Kutató friss, a Napi.hu megbízásából készült reprezentatív felméréséből kiderül, sokan számítanak arra, hogy hamarosan ismét szükség lesz a védettségi igazolványokra. A felmérés szerint a válaszolók 79 százaléka őszre várja, hogy a hotelek, éttermek és mozik látogatása csak az igazolvány birtokában lesz lehetséges, s mindössze a válaszolók 11 százaléka vélte úgy, hogy nem lesz szükség ekkora szigorítása.

A felmérés eredménye szerint a várakozásokban nincs érdemi különbség nemek szerint. A nők csak egy hajszálnyival tűnnek bizakodóbbnak, 13 százalékuk egyáltalán nem számít az igazolvány újbóli elővételére, szemben a férfiak 9 százalékával. Igaz, a nők 78 százaléka is már készíti őszre a kártyát, míg a férfiak 80 százaléka véli így.

A legfiatalabbak, a 18-39 éves korosztály készül legnagyobb arányban (85 százalékuk) a kártya őszi szükségességére, míg a középkorúak (40-59 évesek) háromnegyede, a 60 éven felülieknek pedig a 76 százaléka gondolja úgy, hogy rövidesen ismét szüksége lesz a védettségi igazolványra. Az átlagos 11 százalékkal szemben a válaszadó 60 éven felüliek 17 százaléka abban bízik, hogy nem lesz szükség ilyen intézkedésre. A legfiatalabb korcsoportban mindössze 5 százalék vélte így.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink