hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

A Karolina úton lesz az OSEI

A kormány döntése szerint az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), vagyis a Sportkórház véglegesen a budapesti Karolina úton működik majd, hangzott el a Magyarországi sportegészségügy jelene és jövője című szakmai fórumot követő szerdai sajtótájékoztatón.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy a Karolina úti ingatlan felújítására és fejlesztésére 10 milliárd forintot különít majd el 2019-ig a kormány. Szavai szerint mindenki egyetért abban, hogy a magyar sportolók számára világszínvonalú, komplex sportegészségügyi szolgáltatásokat kell biztosítanani, és ehhez magasan képzett egészségügyi személyzetre van szükség. Hangsúlyozta, a kormány ezért döntött úgy, hogy az önálló sportegészségügyi intézetet egy új, a magyar sporthoz és sportegészségügyhöz méltó helyre költözteti, ahol a felújításokat és a fejlesztéseket követően modern körülmények és szakmai feltételek között láthatja majd el feladatait.

"Kiemelt jelentőségű projektről van szó, a feladatra külön miniszteri biztost nevezett ki a kormány Berkes István professzor személyében, illetve jelentős forrásokat fog elkülöníteni a jövőben". A sportszakmai oldalról a fejlesztéseket többek között azzal magyarázta, hogy a magyar lakosságban jelentősen, 15 százalékra növekedett a rendszeresen sportolók aránya. Megemlítette, hogy a 16 kiemelt sportág esetében megközelítőleg 66 százalékos növekedés történt a versenyengedéllyel rendelkező sportolók létszámában az utánpótlással együtt. Hasonló a növekedés aránya a húsz felzárkóztatási sportág esetében is, míg az öt látvány-csapatsportágnál mindez eléri a 72 százalékot.

A sajtóeseményen Berkes István, az OSEI elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos elárulta, hogy a Sportkórház költözése már múlt hétfőn megkezdődött, az első ütemben az adminisztrációs részleg, a másodikban a járóbeteg szakrendelések költöznek az eddigi, a Testnevelési Egyetem melletti székhelyről. A járóbeteg szakrendelés költözése a jövő héten kezdődik, az utolsó, harmadik ütemben pedig a fekvőbeteg részlegek kerülnek át a Karolina útra. A cél, hogy a költözés június végéig lezáruljon.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink