hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

A kamara megújulásának napja: több mint 33 ezer tag maradt (Frissítés: 33 911 IGEN a kamarára!)

Még tart az utolsó pillanatban beérkezett nyilatkozatok feldolgozása, de meghaladta a 33 ezret azoknak a száma, akik tagjai maradnak a rapid törvénykezéssel március 1-jén felszámolt hivatásrendnek.

Mérföldkő ez a mai nap, a kamara megújulásának napja – fogalmazott Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a szakmai képviselet hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videójában. Az eddig feldolgozott adatok alapján a tagság több mint kétharmada jelezte azt, hogy „saját, szabad akaratából a kamara tagja akar maradni, mert fontosnak tartja a szakma autonómiáját és a kollektív érdekérvényesítést” – hangzott el a bejelentésben.

A kormányzati szándék ellenére a MOK-ot nem meggyengítette, hanem megerősítette a kötelező kamarai tagság felszámolása, mert 33 ezer orvos akaratát, véleményét nem lehet figyelmen kívül hagyni – jelentette ki az elnök, hozzátéve, hogy még inkább a tagok igényei szerint kell dolgozniuk a jövőben, mert csak így tudunk hatékony érdekképviseletet biztosítani tagjaik és betegeik számára.

A több mint 33 ezer fős tagság feljogosítja a MOK-ot arra, hogy továbbra is az egészségpolitika hiteles szereplője maradjon, ez immár már csak a kormányzati szándékon és együttműködési készségen múlik.

Frissítés: 2023. 04. 04.

A kamara honlapjára feltett információ szerint – az adatok végleges összesítését követően – 33 911-en nyilatkoztak úgy, hogy tagjai kívánnak maradni a Magyar Orvosi Kamarának.

Forrás: mok.hu
Forrás: mok.hu

(forrás: MedicalOnline)

cimkék

hirdetés

Könyveink