hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

"Ez kellene a fővárosban is"

Ahogyan vidéken kialakultak kistérségi járóbeteg-központok, ez kellene a fővárosban is, mondta a Vasárnapi Híreknek Kincses Gyula egészségpolitikus.

„Kevesebb, de jobban felszerelt, korszerűbb kórházakra van szükség, ez a betegek érdeke is. Hogy legyenek kijelölt egészségügyi centrumok, ahol folyamatos üzem mellett minden percben magas színvonalú a gyógyítás és a sürgősségi ellátás, illetve a racionalizálás, azaz egyes intézmények összeköltöztetése, bezárása, ez jó irány. Azonban a megvalósítás, illetve, hogy nem ismerjük a részleteket és egységes koncepció helyett a politika próbálja érvényesíteni az akaratát, az nem jó” – mondta a lapnak Kincses Gyula.

Kincses szerint, ahogyan vidéken kialakultak kistérségi járóbeteg-központok, ez kellene a fővárosban is. Ehhez a járóbetegszolgáltatás, a nappali kórházak és az egynapos sebészetek fejlesztésére van szükség, ám ezekről nincs szó a koncepcióban.Ráadásul, miközben észszerűsítésről, összevonásokról hallani, egyházi fenntartású intézmények saját fejlesztéseket terveznek, és a Sportkórház is külön kategóriát képez, tehát minden lobbi szétbombázta a koncepciót” – magyarázza a szakértő.

(forrás: Vasárnapi Hírek)
hirdetés

Könyveink