hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

96,1 milliárd jut az alapellátásban dolgozók béremelésére, a háziorvosok elégedetlenek

Idén 96,1 milliárd forintot fordít a kormány az alapellátásban dolgozó több mint 18 ezer orvos és szakdolgozó bérének emelésére, közölte az emberi erőforrások minisztere hivatalos Facebook-oldalán. Az érintettek petíciót készülnek benyújtani a kormánynak.

Kásler Miklós hozzátette: ezzel az érintettek jövedelme a szakellátásban résztvevőkével azonos szintre emelkedik.

A kormány által támogatott, a praxisközösségek létrehozásáról és fejlesztéséről szóló előterjesztés részletszabályai értelmében a háziorvosok és fogorvosok jövedelme igazodni fog a "történelmi orvosbéremelés" során elfogadott szakorvosi bértáblához, írta a miniszter, hozzáfűzve: egyben a kormány ösztönözni kívánja a háziorvosokat és fogorvosokat a praxisközösbe történő belépésre a magas színvonalú ellátás biztosítása érdekében.

*

Elfogadhatatlan, hogy praxisközösségek kialakításához kösse a kormány a háziorvosok béremelését – ezt mondta az RTL Híradónak egy Hajdú-Bihari kistelepülésen dolgozó háziorvos. Szerinte a feltételhez kötött béremeléssel tovább mélyítenék az ellentétet a vidéki és városi praxisok közötti ellentétet. Az elégedetlen háziorvosok petíciót készülnek benyújtani a kormánynak, amelyhez online gyűjtik az aláírásokat, idézi a Weborvos.

(forrás: MTI, RTL Klub, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink