hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Zsebszámítógépek: másodvirágzás előtt?

A PC-korszak delelőjén jelentek meg azok az okos kis masinák, amelyek notesznyi méretük ellenére szinte minden, út közben használatos számítógép-funkciót tartalmaztak. A kategória az ezredforduló után eltűnt, most viszont többféle alakban is újjászületni látszik.
A számítógépek fejlődése a kezdetek óta két szálon fut: az asztali PC-k mellett évtizedek óta jelen vannak a zsebben elférő, szétnyitható formájuk miatt noteszre emlékeztető szerkezetek is. Eleinte alig néhány gyártó (például a Casio és a Texas Instruments) foglalkozott a kézi számítógépekkel, és az első masinák a kalkulátorfunkción túl csak néhány nagyon egyszerű grafikai, határidőnapló és szótáralkalmazást futtattak. Az áttörést a 90-es évek közepén a processzorok és memóriák méretcsökkenése, valamint az első, kézi gépekre fejlesztett, de az asztaliakkal is könnyen kommunikáló operációs rendszerek (Windows CE, Symbian) megjelenése tette lehetővé. Ekkor vált szét végleg a menedzserkalkulátor/ szótárgép és a zsebkomputer termékvonal.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HARGITAI MIKLÓS ZOLTÁN
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés