hirdetés
hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

Zene és költészet

Idén a Költészet Napja (április 11.) húsvét szombatjára esik. Márpedig húsvét táján klasszikus zenével el vagyunk kényeztetve; ha jegyet sehova sem sikerült szereznünk, beférhetünk egyik vagy másik templom (még ingyenes) koncertjére. S vegyük észre a zenében a költészetet – amihez persze nem kell semmiféle emléknap vagy ünnep.
  Ezúttal a megszokott kereteken könnyedén átlépő hangversenyeket ajánlunk: Gadó Gábor, a nagyszerű gitáros hazajött, s éppen április 11-én a kiváló orgonistával, Fassang Lászlóval és a jelentős dzsesszbőgős Szandai Mátyással koncerteznek az MR Márványtermében – Fassang egy sor Bach-művet írt át, Gadó pedig saját szerzeményeivel áll elő. Négy nap múlva Gadó ismét a komolyzene igen rangos képviselőivel, a Trio Lignum tagjaival áll színpadra (a Trafóban); aznap este viszont egy együttes a Signo Caféban a kortárs zenészként (is) számon tartott John Zorn művét adja elő Dresch Mihállyal. Április 16-án Brecht és Kurt Weill Koldusoperáját szcenírozott koncerten játsszák a MűPában – ez is kitűnő kortárs zene, pedig már jó pár évtizedes. És ez „könnyűzene” volna?

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés