hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Vitatott technikák

Átalakulás előtt a közhasznú társaságok

A legtöbb helyen félelem és tudatlanság kíséri az egészségügyi intézmények működtetésének magánosítását. Legutóbb hűtlen kezelés és csalás miatt az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke tett feljelentést a hatvani képviselő-testület ellen azt követően, hogy az Albert Schweitzer Kórház működtetési jogának magánkézbe adásáról pályázati kiírás nélkül döntöttek. A kórházak helyzete miatt az ellenzék összehívná az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának rendkívüli ülését.

Nem téved, aki azt állítja, nem utoljára kénytelen foglalkozni a hazai sajtó az egészségügyi intézmények úgynevezett privatizációjával, még ha gyakorlatilag mindenki mást is ért e fogalom alatt. Miközben Ausztriában a kórházak üzemeltetése többnyire már gazdasági társaságok vagy kórházakból alakult szövetségek formájában történik, Magyarországon néhány kivételtől eltekintve a fekvőbeteg- intézmények többsége az önkormányzatok, illetve az állam tulajdonában van. A rendszerváltozás óta az egészségügyi intézmények működtetési jogának átruházása mindenütt politikai üggyé silányult.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Köbli Anikó és Tinnyei Mária
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés