hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Világra szóló webnaplók

Alig néhány év alatt hihetetlen karriert futottak be a blogok, azaz a többnyire nyilvánosan olvasható webnaplók. Átalakították az internetes nyilvánosságot, hozzáláttak az olyan hagyományos médiumok átformálásához, mint az újság és a televízió; sajtópiac- és politika-befolyásoló tényezővé váltak – ráadásul mindezt jórészt nonprofit alapon érték el, anélkül, hogy a „blogszférába” igazán jelentős tőke áramlott volna.

A hírnevét és ismertségét még az első öbölháborúban megalapozó CNN mindig is fogékony volt az innovációra. A világ legismertebb hírcsatornája a közelmúltban bejelentette: létrehozza a CNN Exchange weboldalt, hogy oda a nézők kép- és hangfelvételeket tölthessenek fel mindarról, amit a környezetükben hírértékűnek tartanak. A lépés két felismerésen alapul: az egyik, hogy az éppen az esemény helyszínén tartózkodó, netán az azt meg is örökítő civilekkel a világ leggazdagabb hírtévéje sem versenyezhet, a másik, hogy az ilyen amatőr hátterű híranyagok egyre jobban vonzzák a közönséget. A beküldött képeket, cikkeket – mielőtt azokat kiteszik a bárki számára látogatható webfelületre – tapasztalt szerkesztők ellenőrzik, vagyis átverések, videotrükkök és álhírek elvileg nem kerülhetnek bele ilyen módon a hírfolyamba.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HARGITAI MIKLÓS ZOLTÁN
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés