hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Veszélyhelyzetben is helytáll az EESZT

Arra kérik a betegeket, ne papíralapon és személyesen vegyék át a leleteiket, hanem használják erre az EESZT szolgáltatásait.

Az egészségügyben is a virtuális tér vált a személyes emberi érintkezés elkerülésének fő eszközévé a koronavírus elleni védekezésben. Az egészségügyi intézmények a maximális védelem érdekében arra kérik a betegeiket: ne papíralapon és személyesen vegyék át a leleteiket, hanem használják erre az EESZT szolgáltatásait.

Az EESZT egy olyan egyedi e-egészségügyi rendszer, mely egyszerre szolgálja ki a teljes egészségügyi ágazatot és a lakosságot is. A rendszer egységes és egyidejű kommunikációt tesz lehetővé az ellátók között, valamint azonnali információt biztosít a betegek számára. A háziorvosok megtekinthetik a betegdokumentumokat, a beteg koronavírus teszt eredményeit annak személyes jelenléte nélkül is, ahogy a beteg vagy a meghatalmazottja  kisgyermek esetében törvényes képviselője – is a Lakossági portálon keresztül, anélkül, hogy elhagyta volna az otthonát. Veszélyhelyzetben az eReceptek a beteg TAJ-számával és a kiváltó személyazonosságának hitelt érdemlő igazolásával is kiválthatóak.

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzeti előírások maradéktalan betartásának biztosításával támogatja az EESZT az egészségügyi ellátás folyamatosságát és zökkenőmentességét. Használatával csökkenthető a személyes kontaktusok száma és a papíralapú dokumentumok utaztatása, ami szintén a fertőzésveszély csökkentését jelenti. A rendszert napi szinten több mint 26 ezer orvos és közel 13 ezer patikai dolgozó használja.

A veszélyhelyzet kihirdetése óta az EESZT több mint kétszeres terheléssel működik, a korábbi napi 800 ezer db eRecepthez képest több mint 2,3 millió elektronikus vényt kezel naponta a rendszer.

További információ: EESZT Fenntartási és Üzemeltetési Főosztály, Kommunikációs csoport
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!