hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Elbocsátások várhatók

Végleg távozik az orvosigazgató a repülőkórházból

November közepétől távozik a kecskeméti Repülőorvosi-, Egészségvizsgáló és Kutató Intézet éléről dr. Szabó Gábor – írja a Petőfi Népe.

Az orvosezredes döntése előzményeként elmondta: a repülőkórházban 2007 márciusában szűnt meg a fekvőbeteg-ellátás, ami véleménye szerint rossz lépés volt.

– Az újonnan alakult Repülőorvosi Intézetet akkor integrálta a honvédség a Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központba, aminek pályázat útján a vezetője lettem. A Honvéd Egészségügyi Központban egyedüli intézményként láttunk el aktív gyógyító tevékenységet – emlékszik a lapban Szabó Gábor, aki szerint a folyamatos betegellátás, a repülőorvosi és katonaorvosi alkalmasság- és szűrővizsgálatok, valamint az újonnan alakult egynapos sebészeti osztály irányítása, működtetése végig nehéz gazdasági és szakmai környezetben történt.

– A nehézségek miatt az öt évre tervezett szakmai elképzeléseim csak részben valósultak meg. A régió betegellátását tovább nehezítette a kiskunfélegyházi kórház bezárása, amellyel több mint 50 ezer beteg került a megyei kórház ellátási kötelezettségébe úgy, hogy a bezárt Repülőkórház osztályai, kórtermei mind a mai napig üresen állnak – mondta az orvosezredes.

A honvédelmi vezetés jelenleg egy új szakmai koncepció mentén alakítja át a honvéd egészségügyet, amelynek révén megszüntették a Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központot, és a kecskeméti székhelyű Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Kutató Intézet a Honvédkórház Állami Egészségügyi Központba integrálódik november 15-ével.

– Véleményem szerint az új intézmény igazgatójának legalább 4-5 éves szakmai és vezetői koncepcióval kell rendelkeznie, és én már nem szeretnék ennyi ideig vezetői posztot betölteni. Sajnos az újabb szervezeti átrendeződés elbocsátásokkal jár, ami nálunk tizennégy fő elbocsátását jelenti – mondta az orvosezredes hangsúlyozva: ezt a lépést még neki kell megtennie.

(forrás: Petőfi Népe)
hirdetés

Könyveink