2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Vége a nyugat-afrikai ebola járványnak (Frissítve!)

A WHO eltörölte a legmagasabb fokú készültséget, mert mindhárom érintett országban eltelt 132 nap az utolsó megbetegedések óta – adja hírül a vs.hu.

A nyugat-afrikai ebolajárvány immár nem minősül „nemzetközi horderejű közegészségügyi vészhelyzetnek” – közölte a WHO, az ENSZ egészségügyi szervezete, miután telefonkonferenciát tartott az úgynevezett szükséghelyzeti bizottság. A testület értékelése szerint mindhárom érintett országban megszakadt a halálos vírus terjedése: Guineában, Libériába és Sierra Leonéban is eltelt a 42 napos megfigyelési időszak, illetve a 90 napos kiterjesztett megfigyelési időszak is. Mindhárom ország végrehajtotta a WHO ajánlásait, így a bizottság azt javasolja, hogy a járvánnyal kapcsolatos utazási és kereskedelmi korlátozásokat oldják fel – értesült az internetes újság.

Az ebola vírusa nem tűnt el teljesen  tájékoztat továbbá a vs.hu  a természetben nyilvánvalóan jelen van, és márciusban is jelentettek elszigetelt eseteket, de ezekkel már képesek megbirkózni az érintett országok, és nem fenyeget határokon átnyúló járvány. 
 
Frissítés:
 
Közel három hónap után ismét ebolafertőzéses esetet regisztráltak a nyugat-afrikai Libériában – jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) alig két nappal azután, hogy azt közölte: a Nyugat-Afrikában lezajlott ebolajárvány már nem jelent fenyegetést a világra.
 
A WHO szerint folyamatban van a megbetegedés kivizsgálása. Mint a szervezet megjegyezte: a járvány már nem jelent fenyegetést a világra, de megbetegedésekre még számítani lehet.
(forrás: vs.hu)
hirdetés

Könyveink