hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Védelem-egészségügyi kutatások Pécsett

Műveleti vagy katasztrófahelyzetben alkalmazható megoldásokat dolgoz ki a jövőben egyebek mellett egy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvosi karán működő kutatói munkacsoport.

Az intézmény 428 millió forintos támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Tématerületi Kiválósági Program keretében egy védelem-egészségügyi kiválósági központ létrehozására. A kutatócsoport tevékenységének fókuszában szerepel, hogy a kor legmodernebb eszközeivel és technológiájával támogassa az orvos- és egészségtudományi, valamint műveleti képzésben résztvevőket.

A központ munkájának irányításával megbízott egyik szakember, Rendeki Szilárd kiemelte, hogy a védelem-egészségügy területén keletkező tudományos kérdésekre és felmerülő gyakorlati problémafelvetésekre kínál majd megfelelő megoldásokat a kutatócsoport, amely ezzel segíti a hatékonyabb műveleti ellátást is.

A kutatási eredményeket így egyebek mellett műveleti helyzetekben, katasztrófahelyzetben, orvosképzésben, laboratóriumi munkában vagy klinikai ellátásban hasznosíthatják a későbbiekben, olvasható a PTE kommünikéjében.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés