hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Újabb egészségügyi magánszolgáltatót vásárolt fel az Affidea

A Medical Service Budapest (MSB) felvásárlását a két cég ügyvezetője, Leitner György (Affidea) és Kecskés Kitti (MSB) jelentette be.

A Magyarországon – sokadik európai államként – a 1991-ben megjelent Affidea tevékenységének legalább 90 százalékát a közfinanszírozott képalkotó diagnosztikai tevékenység tette ki 2015-ig. Az elmúlt közel 5-8 évben azonban kiderült, hogy az elsősorban uniós forrásokból zajló, jelentős állami gép- és műszerberuházások miatt, bővíteni szükséges tevékenységi körét. Ennek első, igen jelentős lépését tavaly tette meg a cég a Főnix-Med felvásárlásával, amelynek révén rögtön az egyik legjelentősebb vállalati egészségügyi szolgáltatóvá lépett elő, s egyben jelentős járóbeteg szakellátási portfólióra is szert tett. Az utóbbi tevékenységi kör továbbfejlesztését szolgálja a tavaly 680 millió forint árbevételt produkáló Medical Service Budapest (MSB) felvásárlása, jelentette be a két cég ügyvezetője, Leitner György (Affidea) és Kecskés Kitti (MSB).

Az MSB három nagy, fővárosi bevásárlóközpontban – Mamut, Árkád, Corvin Pláza – működtet 30 szakterületen 75 orvos közreműködésével járóbeteg szakellátást. Az akvizíció eredményeként az Affidea bevételének immár 40 százaléka a magánszektorból származik.

A jövőben ezen az úton kívánnak tovább haladni – jelezte Leitner György –, a közfinanszírozott és a magánbevétel 50-50 százalékos egyensúlyát megteremtve. A mostani felvásárlás eredményeként a fővárosban immár nyolc telephelyen kínál komplex magán egészségügyi szolgáltatást az Affidea, s ezek mindegy felében a képalkotó diagnosztika is rendelkezésre áll. A két cég 2020 végéig kettős ügyvezetéssel működik, a két vállalat operatív integrációja 2021-ben a járóbeteg-szakellátási szolgáltatások harmonizálásával fejeződik be.

Horváth Judit
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink