hirdetés
hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Újabb címzetes főorvosi elismerések találnak gazdára

Június 4-én, pénteken 17.30-kor Balatonalmádiban a Ramada Hotelben újabb 8 háziorvos veheti át a megbecsülés és a tisztelet gesztusaként a címzetes főorvosi címet.

Először április 21-én tüntették ki Tatabányán az ország egyik legidősebb háziorvosát a 80 éves Bartus Bélát nyugdíjba vonulása alkalmából. Akkor vele együtt 18 tatabányai és kistérségi háziorvos vehette át az országban elsőként az Országos Alapellátási Intézet által alapított, gesztus-értékű elismerést. Az ötletadó és kezdeményező intézet vezetőiben évek óta formálódik a szándék, hogy az alapellátásban dolgozók esetében is jelezzék az életpálya ívét. A családorvos a praxis magányában dolgozik, s hiába tölt el évtizedeket a gyógyításban, vesz részt a továbbképzéseken, felel meg az egyre bonyolultabb szakmai elvárásoknak, kívülről mégsem látszik a fejlődés, nem léphet a képzeletbeli ranglétrán egyre feljebb és feljebb. Ezért a gesztus-értékű főorvosi elismerés valahol a civil és az állami-hivatalos között. Ahogyan az utánpótlás hiánya, az elöregedő és a betöltetlen praxisok emelkedő száma jelzi, ezen a téren is érdemes lenne megfelelően honorálni a szakmai utat, ezzel is növelve a szakma presztízsét. Ezt teszi a IX. Országos Háziorvosi Napok, ahol a címzetes főorvosi elismerések átadásán túl azt is hangsúlyozzák a résztvevők, hogy a lakosság egészségi állapotának pozitív változása az elmúlt 15 év 4,2 életév nyeresége az alapellátásban dolgozók munkájának is vitathatatlan eredménye. A betegek sorsa, jó és pontos diagnózisa, hogy időben szakorvoshoz kerülhessenek, Magyarországon összesen 6800 háziorvoson múlik. Közülük Hidas doktor fiatalnak számít a maga 72 évével, heten viszont 80 felett is aktívan rendelnek, helyettesítenek, vagy éppen a Máltai Szeretetszolgálatnál dolgoznak. Nos, ők nyolcan vehetik át az újabb címzetes főorvosi elismeréseket a IX. Országos Háziorvosi Napokon.  
A kitüntetettek listája: Dr. Pető Éva, Dr. Tamás Elvira, Dr. Sidló Gábor, Dr. Literáti Nagy Ferenc, Dr. Seszták Adrienne, id. Dr.Szántay Gábor, Dr.É Nagy Márta, Dr. Hidas István

Először április 21-én tüntették ki Tatabányán az ország egyik legidősebb háziorvosát a 80 éves Bartus Bélát nyugdíjba vonulása alkalmából. Akkor vele együtt 18 tatabányai és kistérségi háziorvos vehette át az országban elsőként az Országos Alapellátási Intézet által alapított, gesztus-értékű elismerést.

Az ötletadó és kezdeményező intézet vezetőiben évek óta formálódik a szándék, hogy az alapellátásban dolgozók esetében is jelezzék az életpálya ívét. A családorvos a praxis magányában dolgozik, s hiába tölt el évtizedeket a gyógyításban, vesz részt a továbbképzéseken, felel meg az egyre bonyolultabb szakmai elvárásoknak, kívülről mégsem látszik a fejlődés, nem léphet a képzeletbeli ranglétrán egyre feljebb és feljebb. Ezért a gesztus-értékű főorvosi elismerés valahol a civil és az állami-hivatalos között.

Ahogyan az utánpótlás hiánya, az elöregedő és a betöltetlen praxisok emelkedő száma jelzi, ezen a téren is érdemes lenne megfelelően honorálni a szakmai utat, ezzel is növelve a szakma presztízsét. Ezt teszi a IX. Országos Háziorvosi Napok, ahol a címzetes főorvosi elismerések átadásán túl azt is hangsúlyozzák a résztvevők, hogy a lakosság egészségi állapotának pozitív változása az elmúlt 15 év 4,2 életév nyeresége az alapellátásban dolgozók munkájának is vitathatatlan eredménye. A betegek sorsa, jó és pontos diagnózisa, hogy időben szakorvoshoz kerülhessenek, Magyarországon összesen 6800 háziorvoson múlik. Közülük Hidas doktor fiatalnak számít a maga 72 évével, heten viszont 80 felett is aktívan rendelnek, helyettesítenek, vagy éppen a Máltai Szeretetszolgálatnál dolgoznak. Nos, ők nyolcan vehetik át az újabb címzetes főorvosi elismeréseket a IX. Országos Háziorvosi Napokon.

 A kitüntetettek listája: Dr. Pető Éva, Dr. Tamás Elvira, Dr. Sidló Gábor, Dr. Literáti Nagy Ferenc, Dr. Seszták Adrienne, id. Dr.Szántay Gábor, Dr.É Nagy Márta, Dr. Hidas István.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés