hirdetés
hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Új kardiológiai konszenzus

A szívinfarktus akut ellátását, a prevenciós és a gyógyító eljárások egységesítését, valamint a korszerű ellátásra vonatkozó irányelvek kidolgozását tűzte június 21-i konszenzuskonferenciája céljául a Magyar Kardiológusok Társasága.

Napjainkra a primer PCI (percutan coronaria angioplastica), a korszerű, fibrinspecifikus trombolitikumok, valamint a clopidogrel és a GP IIb/IIIa-receptor-blokkolók használata átalakította az akut koronáriaszindróma ellátását. A fejlődést a budapesti katéterterápiás ügyeleti ellátást végző öt centrum tavalyi eredményei is alátámasztják: a kezelt betegek 98 százalékát sikerült meggyógyítani, ami dr. Zámolyi Károly, a társaság elnöke szerint világszínvonalú eredmény. „A konszenzuson alapuló korszerű betegellátás sokat segíthet a hazai egyenlőtlenségek felszámolásában, a gyakorlati ajánlást követve a magyar viszonyokhoz alkalmazkodó, egységes kezelés valósul meg az ország bármelyik centrumában” – áll a kiadott sajtóközleményben. A konszenzusmegállapodás részletesen ismerteti a betegellátási teendőket az első, beteg által jelzett fájdalom észlelésétől a koszorúér katéteres megnyitásáig.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
MEDICAL TRIBUNE
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés