hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

 

Új balneológiai szervezet

Megalakult Magyarországon a Nemzetközi Balneológai Kutató Központ.

Bender Tamás, a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke, Varga Péter Pál gerincsebész és Pörzse Gábor pályázati igazgató megalakították - mint Bender Tamás írja, öt éves küzdelem után - a Nemzetközi Balneológiai Kutató Központot. Az új központ tanácsadó testületének magyar és nemzetközi tagjai a világ legnevesebbjei közül kerülnek ki.

A Nemzetközi Balneologiai Központ feladata

A balneológia és balneoterápiás kezelések bevonása a bizonyítékokon alapuló orvoslás körébe.

Az egész világon ismert és árusítható egészségipari termékek létrehozása a magyarországi gyógyfürdők vizének terápiás hatására alapozva.

Európai Balneológiai Kutatóközpont létrehozása Magyarországon.

Az egészségturizmus és ezen belül a gyógyfürdőkbe irányuló turizmus kiemelt kezelése.

A balneológiai szolgáltatások OEP-támogatásának revíziója, a magánszektor nagyobb szerepvállalása a kezelések finanszírozása terén.

A balneológiai szolgáltatások marketingje és a szolgáltatásokat kínáló intézmények márka-menedzsmentjéhez segítségnyújtás, valamint az erre irányuló projektek kiemelt támogatása.

A Nemzetközi Balneológiai Kutatóközpont (NBK) létrehozásával új szervező erő jelent meg a hazai szakmai-tudományos és társadalmi-politikai erőtérben.

Magyar magánszemélyek által alapított független SME(kis-középvállakozás), amely a nemzetközi tudóstársadalom legprogresszívebb erőit nyerte meg együttműködésre („Scientific Board”)

Létrehozásának kiemelt célja a szakterület tudományos aspektusainak kutatása, a közös ismeretanyag komprehenzív módon való oktatása.

Tevékenységének nemzetközi jellege ellenére, elsődlegesen hazai tudásközpontként határozza meg magát (magyar szakmai-tudományos dominancia).

Küldetésének tekinti a hazai balneológiai szintjének folyamatos emelését, a szakterület kutatási érdekeinek képviseletét.

Optimalizálja a magyar termálvízkincs  kihasználásának szakmai-tudományos  érvrendszerét, kormányzati és biztosítói döntések előkészítő munkálataihoz.

Tevékenységét kutatási, oktatási és konzultációs területeken fejti ki.

Az NBK tevékenységét saját forrásain túl a hazai és nemzetközi pályázati rendszerben elnyert  összegekkel kívánja finanszírozni

Kiemelt célja a magyar termálvízkincs  orvosi hatásainak vizsgálata,  használatának „evidence based”  alapokra helyezése. Hazai és nemzetközi kutatások kezdeményezése, szervezése, finanszírozásának biztosítása, az eredmények publikálása és a mindennapi orvosi gyakorlatba való bevezetése.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink