hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

Úgy látszik: kitalálták maguknak a praxisjogot

Sok helyütt ugyanúgy praxisként adják-veszik az iskolai gyermekfogászatokat, mintha háziorvosi körzetek volnának, pedig nem olyanok... – írja a SonLine.

Iskolafogászati praxisjog sosem létezett, hallják mostanában a tulajdonosok, akiket ez különösen aggaszt, ha több évtizedes munkával hoztak létre a nyugdíjas éveiket megalapozó értéket. A vevőjelöltek pedig kivárnak: miért adjanak pénzt olyasmire, ami nincs is.

Egyes vélekedések szerint mégis van. A gyakorlatban jelenleg is több hirdetésben keresnek vevőt országszerte iskolafogászati praxisra. A szerződéseket a kötelező feladatot ellátó önkormányzatok szentesítik, és Országos Egészségbiztosítási Pénztári finanszírozás is társul hozzájuk, szintén szerződés alapján. Az iskolafogászati praxisjog nem tud megszűnni, mert nincs – adott szikár választ Balogh Sándor az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója a minapi alapellátási értekezleten a kaposvári érintettek kérdésére. Szerinte az elmúlt több mint tíz évben a szakma kitalálta az iskolafogászati praxisjogot, és most a megszüntetéséről lehet hallani, pedig nem szűnhet meg, mert soha nem is voltolvasható a sonline.hu-n.

(forrás: Sonline)
hirdetés

Könyveink