hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Több mint másfél milliárd forint munkabérre a mentőknél

A COVID-19 járvány elleni védekezéssel kapcsolatban felmerült munkabérek az Országos Mentőszolgálatnál” című európai uniós projekt a koronavírus járvány elleni védekezéssel kapcsolatban felmerült munkabérek kifizetéséhez nyújt 1,550 milliárd forintos vissza nem térítendő többletforrást az Országos Mentőszolgálat számára. A finanszírozás a Covid19-világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

Az Országos Mentőszolgálat feladatai megnőttek a koronavírus járvány okozta helyzetben. A járvánnyal kapcsolatos, folyamatosan növekvő számú plusz feladatokat a mentődolgozók az alaptevékenységen felül is folyamatosan elvégezték. A járvány kezdete óta 230 ezer Covid-beteget szállítottunk, országosan mintavételi pontokat, mentesítő zónákat működtettünk és 2,3 millió járványügyi mintavételt végeztünk. Bajtársaink a koronavírus járvánnyal folytatott küzdelem során is példaértékű helytállást tanúsítottak.

A Covid-19 fertőzés okozta humánjárvány elleni védekezés költségeinek fedezete rendelkezésre áll. Az európai uniós projekt a koronavírus járvány elleni védekezéssel kapcsolatban felmerült munkabérek kifizetéséhez nyújt többletforrást.

(forrás: Országos Mentőszolgálat)
hirdetés

Könyveink