hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Titokban gyógyszer-hatóanyagot tartalmaznak egyes táplálék-kiegészítők

Kanadai és spanyol társhatóságok is riasztották az ÁNTSZ-t azzal, hogy egyes táplálék-kiegészítőkben olyan potencianövelő gyógyszer-hatóanyagokat találták, melyeket a címkéjükön nem tüntettek fel – olvasható a hivatal honlapján.

A Health Canada (Egészséges Termékek és Élelmiszerek Ágazati Felügyelősége) arról értesített a magyar hatóságot, hogy a STIFF ONE HARD 169 kapszula egy potencianövelő gyógyszer-hatóanyagát tartalmazza. Az összetevő nem szerepel a készítmény címkéjén. A Spanyol Gyógyszer- és Gyógyászati Segédeszköz Hatóság pedig arról küldött értesítést, hogy a START UP FOR MAN 100% BOOSTER capsules, ULTIMATE V capsules, DOIMAS capsules, és a MALE TONIC ENHANCER EXTRA STRONG 6 herbal capsules elnevezésű étrend-kiegészítőkben találták  potencianövelő gyógyszer hatóanyagát, amit ugyancsak nem tüntettek fel a tájékoztatóban.

Az ÁNTSZ-nek nincs tudomása arról, hogy e termékek Magyarországon forgalomban lennének, ám mivel jelenlegi összetételükkel károsak lehetnek a fogyasztók egészségére, azt kérik, hogy aki esetleg észleli a forgalmazásukat, jelentse.

(forrás: ÁNTSZ)
hirdetés

Könyveink