hirdetés
hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Tiltakoznak a sebészek

  Tiltakozik az intézményesített és a média segítségével gerjesztett orvosellenesség, az orvosokat lejáratni szándékozó kampányok ellen a Sebészeti Szakmai Kollégium. Állásfoglalásuk szerint „a rendszerváltás óta ez az első egészségügyi kormányzat, amelyik folyamatosan rombolja az orvosi tekintélyt, és szinte ellenségnek tekinti az egészségügyben dolgozókat. Rendkívül bántó minden becsületes orvos és ápoló számára, hogy az egészségügyi tárca vezetői és tanácsadói a rendszerben dolgozókat alapvetően korruptnak és velejéig romlottnak tartják.”
  A testület szerint a politikusok állításai mérhetetlen szakmai hozzá nem értésről és rosszindulatról tesznek tanúbizonyságot, amelyek csak arra alkalmasak, hogy az állampolgárokat szembefordítsák az orvosokkal, akik megalapozott szakmai indokokra hivatkozva tiltakoznak az egészségügyi reform elhibázott lépései ellen.
  A kollégium mandátuma tavasszal lejár, de a sebésztársadalom és a fiatal sebészgeneráció jövője miatt a testület tagjai szükségesnek tartják, hogy az egészségügyben kialakult helyzetről véleményt formáljanak.
   Szerintük a szaktárca a reform során nem egyeztetett a szakmával, a testület mintegy 40 javaslatára egyszer sem kapott érdemi választ. A Sebészeti Szakmai Kollégium kezdeményezte az orvosszakmai kollégiumok elnökeinek összehívását. Úgy vélték, törvényben kell(ene) szabályozni az orvosok jogállását annak érdekében, hogy az egészségügyi szolgáltatók és az orvosok, valamint a biztosítók között a jelenlegi egyoldalú viszony helyett a polgárjognak megfelelő kétoldalú tárgyalási helyzet jöhessen létre.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
MEDICAL TRIBUNE
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés