hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Technológiai tömb a Szent Pantaleon Kórházban

Központi technológiai tömb épül a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban; a 3,5 milliárd forintos beruházás megvalósításához 3,2 milliárd forintot nyert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán az intézmény, a város önkormányzata pedig a szükséges 320 millió forintos önrészt biztosította.

A 2013 végére befejeződő uniós projekt keretében központi műtő, központi sterilizáló, intenzívellátó-egység, és diagnosztikai blokk épül – mondta el kedden az MTI-nek a kórház kommunikációs munkatársa. 
Kovács Bettina tájékoztatása szerint a központi technológiai tömb új műtőblokkjában két szinten, egy szeptikus és 4 aszeptikus műtőt és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki. A műtőegységek szintjei és a központi sterilizáló között kisteherfelvonók szállítják majd külön a szennyezett és külön a tiszta eszközöket.
Az új műtők átadásával a jelenlegi, széttagoltan, osztályos struktúrában, elavult technológiával működő 11 műtőből kilencet megszüntetnek, s ezzel teljesen elkülönül majd az intézményben a fekvő– és járóbeteg-forgalom.
Az új központi sterilizálót is korszerű, nagyteljesítményű berendezésekkel szerelik fel. A központi technológiai tömbben kapnak majd helyet a diagnosztikai berendezések. Az új, 14 ágyas intenzív osztály munkáját  központi monitorrendszer és a legkorszerűbb eszközök segítik majd. 
A beruházás részeként fejlesztik a kórház informatikai rendszerét, csaknem egymilliárd forintot költenek gépek és műszerek beszerzésére.

A 2013 végére befejeződő uniós projekt keretében központi műtő, központi sterilizáló, intenzívellátó-egység, és diagnosztikai blokk épül – mondta el kedden a kórház kommunikációs munkatársa. Kovács Bettina tájékoztatása szerint a központi technológiai tömb új műtőblokkjában két szinten, egy szeptikus és négy aszeptikus műtőt és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki. A műtőegységek szintjei és a központi sterilizáló között kisteherfelvonók szállítják majd külön a szennyezett és külön a tiszta eszközöket.

Az új műtők átadásával a jelenlegi, széttagoltan, osztályos struktúrában, elavult technológiával működő 11 műtőből kilencet megszüntetnek, s ezzel teljesen elkülönül majd az intézményben a fekvő- és a járóbeteg-forgalom.

Az új központi sterilizálót is korszerű, nagyteljesítményű berendezésekkel szerelik fel. A központi technológiai tömbben kapnak majd helyet a diagnosztikai berendezések. Az új, 14 ágyas intenzív osztály munkáját  központi monitorrendszer és a legkorszerűbb eszközök segítik majd. A beruházás részeként fejlesztik a kórház informatikai rendszerét, csaknem egymilliárd forintot költenek gépek és műszerek beszerzésére.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink