hirdetés
hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.
hirdetés

Tavaszi zsongás

Amikor idén Budapesten elkezdődik a Tavaszi Fesztivál – ezúttal március 20-án –, sok vidéki városban már túl vannak a rendezvénysorozat nyitóeseményén. Bár a legizgalmasabb programok mindig a fővárosban várják a közönséget, szolgáltassunk igazságot a vidéknek: ott is igen jó a felhozatal a hónap közepén.
  Március 15-én például a hazánkban ritkán hallható Rohmann Imre koncertezik Debrecenben, Liszt-, Chopin- és Haydn-darabokkal; ugyanaznap Pécsett a Pannon Filharmonikusok (Hamar Zsolttal) Dvorˇákot és Schubertet játszanak. Másnap Békéscsabán Szabadi Vilmos hegedu- és Vigh Andrea hárfajátékában gyönyörködhet a nagyérdemu; az ország másik felében, Egerben eközben az Egri Szimfonikus Zenekar Avraam Vasilios gitármuvészt kíséri, majd másnap Debrecenben ismét a gitáré a főszerep, az e hasábokon már emlegetett Al di Meola és Horgas Eszter Carmen-verziójában. Fuvola és gitár lesz ugyanott másnap este is: egészen különleges musort állított össze Dagmar és Josef Zsapka. Szolnokon és Miskolcon is játszik majd a Liszt Ferenc Kamarazenekar (20-án, 23-án), Pécsett pedig a Bartók Vonósnégyes. És hol van még a hónap vége?

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés