hirdetés
hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Szoftver családorvosoknak

Új lépés a Konszenzus Cél Programban

„Messze van még az idő, amikor csak beírjuk egy szuperkomputerbe a beteg adatait és a panaszokat, s már kapjuk is a diagnózist és a terápiát. Egy darabig még szükség lesz a nagy ismeretanyaggal, jó logikával rendelkező orvosokra” – hangsúlyozza dr. Pintér Miklós csolnoki családorvos, akinek a Konszenzus Cél Program keretében kifejlesztett szoftver kapcsán tettünk fel kérdéseket.

Mennyire könnyíti meg a háziorvos munkáját egy ilyen szoftver? A betegvizsgálat és a laborleletek alapján nem lehet eldönteni, ki melyik kockázati kategóriába tartozik?
– Ma, amikor az orvosi munka 70–80 százalékát is kiteszi az adminisztráció, minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy gyorsítsuk a munkát. A túlterheltség miatt örül az ember, ha a beteg aktuális panaszaira megoldást talál, így gyakran elsikkad a rizikóstátus felmérése. Az orvosi szoftverekben a különböző rizikóadatok másmás helyen vannak, ha átfogó képet akarunk, ezeket keresgélni kellett. Az új programmodul meggyorsítja ezt a folyamatot. Egy lapon mutatja az összes kockázati tényezőt és a laborparamétereket, így sokkal könnyebben átlátható, hol kell beavatkozni. Fontos, hogy erre a lapra a szoftver magától átemeli az adatokat, ha azok már szerepelnek valahol az adatbázisban, adott időszakon belül.

 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Varga Zoltán
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés