hirdetés
hirdetés
2024. május. 22., szerda - Júlia, Rita.
hirdetés

Szíves együttműködés

Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá a Bayer HealthCare és a World Heart Federation (WHF) szeptember 4-én, Stockholmban, az Európai Kardiológus Társaság éves kongresszusán. Az összefogás célja a világ legjelentősebb mortalitási tényezőjének, a kardiovaszkuláris betegségeknek a megelőzése. Ez a betegségcsoport évente 17 millió ember halálát okozza világszerte.

A Bayer HealthCare és a WHF közös nyilatkozatában megerősíti a mindkét fél számára lényegbevágó küldetést, amelynek gyakorlati oldalát a szakmai továbbképzés, a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésével kapcsolatos ajánlások beépítése nemzeti irányelvekbe, valamint a primer és a szekunder prevenciós kezdeményezések kiszélesítése jelenti.
Valentin Fuster professzor, a WHF elnöke szerint „az együttműködés segíteni fogja a kardiológusokat abban, hogy a hozzájuk forduló egészségeseket és betegeket egyre inkább rávezethessék az egészséges életmód és a kardiovaszkuláris betegségek kockázatátcsökkentő egyéb aktív tevékenységek elfogadására és művelésére. A több mozgás, az egészségesebb étkezés, a testsúlycsökkentés és a dohányzás abbahagyása mind ide tartozik. Új vizsgálati eredmények bizonyítják, hogy a kedvező hatás már hat hét elteltével jelentkezik.”

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés