hirdetés
hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Szabadalombitorlási per a Fővárosi Bíróság előtt

Bitorlás vagy megsemmisítés?

Az alábbiakban rövidítve közöljük iparjogvédelmi ügyben perben álló két érintett gyógyszervállalat szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményét, elsőként az eredeti hatóanyagot kidolgozó MSD Hungary, majd a generikus szert forgalmazó Richter Gedeon Rt. álláspontját. Az előbbi szabadalombitorlás kimondását várja, az utóbbi a per jogi alapjának megsemmisítését.

Ideiglenes intézkedés (MSD Hungary)

A Fővárosi Bíróság (FB) iparjogvédelmi ügyekben illetékes tanácsa a Merck & Co., Inc. felperesnek a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. alperes ellen szabadalombitorlás megállapítása és jogkövetkezményeinek alkalmazása iránti perében ideiglenes intézkedést rendelt el, amelyben a perben más döntés megszületéséig eltiltja az alperest az alendronát hatóanyagú generikus készítménye forgalmazásától. Ezzel kapcsolatban az MSD Magyarország Kft., a Merck & Co., Inc. leányvállalata megerősíti a tárgyban április elején kiadott közleményét, amely szerint az MSD elkötelezett híve az Egységes Gyógyszerpiac európai alapelvének. Ez azt jelenti, hogy a tagországok messzemenően figyelembe veszik az eredeti készítményre vonatkozó szabadalmi védelmet annak teljes lejártáig, ezután viszont a generikus készítmények elterjedése alacsonyabb áruk miatt módot ad arra, hogy a társadalombiztosítási rendszerek újabb eredeti molekulákat tudjanak befogadni. Ameddig azonban szabadalmi jogaink érvényesek, ezt vállalatunk természetesen minden rendelkezésre álló eszközzel meg kívánja védeni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
MEDICAL TRIBUNE
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés