hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Soós Ágnes a Sportkórház főigazgatója

Határozatlan idejű megbízatással Soós Ágnest nevezte ki az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgatói posztjára Székely Tamás egészségügyi miniszter. A pályázat nyertese korábban a II. kerületi önkormányzat egészségügyi szolgálatának főigazgató főorvosa volt.

A szaktárca az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejti, hogy a győztes tízéves egészségügyi intézményvezetői gyakorlattal és az egészségügy menedzselésében szerzett tapasztalattal rendelkezik.

Az egészségügyi miniszter április 29-én vonta vissza – május elsejei hatállyal – Berkes István főigazgatói megbízatását. A szaktárca akkor kiadott közleménye szerint korábban az intézmény 10 orvosa bejelentéssel élt az Egészségügyi Minisztérium felé.

Az ennek következményeként indított vizsgálat során kiderült, hogy hosszabb ideje hiányosan vezetik a kórház egészségügyi dokumentációját, márpedig a dokumentáció vezetésére, kezelésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megszegése etikai vétségnek minősül. Megállapították továbbá azt is, hogy a főigazgató előzetesen nem jelentette be más munkaviszonyát.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink