hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Sok sérülést okoztak a balatoni kagylók

A Magyar Vöröskereszt idén már 11. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát, amelynek munkájáról a WebOrvos számol be.

Egy életmentés és csaknem háromezer szakszerűen ellátott sérülés – ez az idei Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) mérlege. A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtóinak idén is a kagylók okozta sérülések és kisebb sportsérülések adták a legtöbb feladatot.

A gondtalan pihenés elősegítésére a Magyar Vöröskereszt idén már 11. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A szolgálatban részvevő 231 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látta el 12 Balaton-parti település 18 strandján, június 30. és augusztus 20. között.

Idén az önkéntesek 2787 esetben segítettek, a leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések és rosszullétek. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat huszadik munkanapján egy sikeres újraélesztés is történt, a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonbogláron élesztettek újra egy 50 év körüli férfit, aki úszás közben lett rosszul.

Bővebben a WebOrvoson.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink