hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Segítség a bevándorló egészségügyieknek

Simigra

Simigra elnevezéssel projekt indult az egészségügy létszámhiányának enyhítésére, amely egyedülálló szolgáltatási csomag kialakításával kívánja segíteni a bevándorló egészségügyi dolgozók társadalmi és szakmai beilleszkedését – olvasható a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) honlapján.

Az információs szolgáltatásokkal segíteni kívánják azokat a magyar szakembereket is, akik külföldi munkavállalásukat követően tervezik a visszatérést, illetve azokat a hazai kórházakat, munkáltatókat, amelyek szívesen alkalmaznának külföldi munkavállalókat az üres állások betöltésére – írja a Weborvos.

A 2012 végéig megvalósítandó projekt keretében végzett felmérés szerint az egészségügyi szektor nyitott a külföldi szakképzett munkaerő befogadására. Ezt bizonyítja az 53 ápolási igazgató kérdőívre adott válasza, amely szerint 89 százalékuk fontosnak tartja az imigráns (bevándorló) szakdolgozók munkavállalását segítő szolgáltatások kialakítását; 68 százalékuk munkahelye alkalmaz jelenleg is imigráns munkavállalót; 77 százalékuk nyitott a jövőben bevándorló szakdolgozó foglalkoztatására; 43 százalékuk számolt be szakmai jellegű problémákról; 53 százalékuk jelölte meg az alkalmazása során felmerült adminisztratív nehézségeket.

Az információs szolgáltatási csomag kulcseleme három elektronikus információs „tananyag", amelyek a kifejlesztést követően magyar és angol nyelven, a www.etitav.hu oldalon leszenk elérhetők és az oldalra történő regisztrációt követően, ingyenesen letölthetők.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink