hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

RÖVIDEN

 Messze felülmúlják
 az előzetes várakozásokat a Sanofi Pasteur–MSD humán papillomavírus elleni vakcinája, a Silgard eladási mutatói. Az Európában az elmúlt év végén forgalomba hozott oltóanyagból Németországban, Ausztriában és Svédországban forgalmazták a legtöbbet – ezek azok az országok, ahol a hatóságok gyorsan megadták a támogatást a fiatal nők oltására. Más országokban, például Angliában, Franciaországban, Spanyolországban vagy hazánkban erre legalább nyárig várni kell, addig teljes áron vásárolható.
 Reuters Health

 Az OTC készítmények
 értékesítése rövidesen megkezdődhet az Agip Hungaria Zrt. töltőállomásain – nyilatkozta június közepén a Világgazdaságnak Erdélyi Tamás, a társaság shopüzletág- vezetője. A cég már májusban szerette volna elindítani az új tevékenységet, de még zajlanak az előkészítő munkák a kiválasztott kutaknál. A tervezettnél később kezdi meg a gyógyszerforgalmazást az Auchan is. Az élelmiszer-kiskereskedelmi lánc már április végén szeretett volna belépni a piacra, de még az áruház-átalakítási, illetve a telepítési folyamat zajlik, az ÁNTSZ-hez csak ezek befejezését követően adják majd be az engedélykérelmeket. Még az idén megkezdheti a gyógyszer-értékesítést a Tesco is.
  Marketingpirula.hu

 Ötvenmillió adag
 adjuvált H5N1 madárinfluenza- vakcinát adományozott a GlaxoSmithKline az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO), hogy hozzájáruljon a szervezet tartalékképzéséhez – jelentette be a vállalat vezetősége június 18-án. A várhatóan a H5N1-es vírustörzs „drift” variánsai ellen is védelmet biztosító oltóanyag a GSK saját fejlesztésű adjuvánsának köszönhetően nagyon kis mennyiségű (3,8 mikrogramm) antigént tartalmaz, és hatására az oltottak több mint 80 százalékánál erős immunválasz alakul ki. A készlet három év alatt a világ legszegényebb országaiban terítve 25 millió ember kétszeri oltására lesz elegendő.
 Medical Tribune

 Hamisításbiztos csomagolással
 és kétdimenziós egyedi vonalkóddal próbálná meg felvenni jövő évtől a küzdelmet a hamis gyógyszerek ellen az Európai Gyógyszergyártók Szövetsége. Elnökük, Arthur Higgins szerint a dobozok drágább, csipes vagy rádiófrekvenciás azonosításával egyelőre nem próbálkoznának. A tavasz folyamán két piacvezető gyógyszer (Zyprexa – Eli Lilly, Plavix – sanofi-aventis) hamisítványaira bukkantak Nagy-Britanniában, és Higgins szerint ez csak a jéghegy csúcsa. A gyártók az ún. párhuzamos kereskedelmet – az olcsóbb forgalmazást lehetővé tevő országokból a „drágább” országokba irányuló importot – vélik a hamisítványforgalmazás okának, ezért az újracsomagolás tiltását tartanák hatékonynak.
  Reuters Health

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés