hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

„Reumatológia Mindenkinek” - A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány betegfelvilágosító és továbbképző programja

Pályázó: A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány

Kategória: Integrált betegedukációs kampány kategória - Alapítványok, egyesültek, intézmények 

Kategória második helyezettje lett.

A „Reumatológia Mindenkinek” folyamatos reumatológiai képző-, továbbképző- és betegfelvilágosító program reumatológiai betegek, betegszervezeti vezetők és az őket ellátó elkötelezett orvos- és szakdolgozói teamek számára. A program A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány (MRA) Alapító Okiratába foglalt fő célkitűzésének megvalósítását szolgálja. Az  Alapítvány célja a reumatológiai mozgásszervi betegek betegségterheinek csökkentése, más eszközök mellett a betegségükre vonatkozó ismereteik növelése, a rendelkezésükre álló gyógymódokról való szakszerű tájékoztatás útján. További cél a reumatológiai tudományos kutatás támogatása is.

 

A  „Reumatológia Mindenkinek” program a mai reumatológiában nemzetközileg elfogadott betegellátási alapelvet: a beteg – szakdolgozó – orvos szereplők közti folyamatos kommunikációt és az ezen alapuló közös döntéshozatalt  szolgálja. A krónikus reumatológiai betegségekben a részletes tájékoztatás és az együttérző magatartás segít megnyerni a beteg bizalmát, amely nélkülözhetetlen a beteg együttműködéséhez.  Ebben a szakdolgozók központi szerepe nélkülözhetetlen. A  reumatológiai betegségek legjobb hosszú távú kimenetelét a betegek  aktív részvétele, terápiahűsége biztosítja. Ez különösen jelentős a korszerű terápia rendkívüli hatásossága, magas kockázati szintje és a kezelés költségessége miatt.

 

A program elemei (a folyóirat lapszámai, a tanfolyamok prezentációi és a reuma-beteg egyesületek anyagai)  az Alapítvány www.reumatologia.hu honlapján bárki által felkereshetők és letölthetők. Az Alapítvány e-mail címe: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .'; document.write( '' ); document.write( addy_text87544 ); document.write( '<\/a>' ); //-->\n This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 A pályázathoz tartozó prezentáció itt tölthető le!

(forrás: A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés