hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Rend és tisztaság: a kórház cáfol és feljelent

A hatvani Albert Schweitzer Kórház vezetői szerint korábbi alkalmazottjuk személyes bosszú miatt indított rágalomhadjáratot ellenük – közli a HEOL.

Dr. Stankovics Erika, a május elseje óta állami fenntartású kórház ügyvezetője azt közölte: hónapokkal ezelőtt felmondtak egy próbaidejét töltő járvány- és közegészségügyi feladatokat ellátó kollégájuknak, aki ezt követően különböző hír- és közösségi portálokon tett közzé a kórház szerint valótlan információkat. Mindemellett az összes szakhatóságnál feljelentette a gyógyintézményt, ám az ennek nyomán megtartott vizsgálatok egyetlen állítást sem igazoltak – húzta alá az igazgatónő.

A kórház vezetése túl azon, hogy cáfolja a vádakat, büntetőfeljelentést tesz volt dolgozója ellen.

A volt járvány- és közegészségügyi dolgozó szerint megengedhetetlen higiéniai körülmények uralkodnak az intézményben. Előfordult, hogy amikor szemléje során kérdőre vonta az orvosokat, hogy miért nincs rajtuk műtősruha, illetve miért nem viselnek szájmaszkot, minősíthetetlen hangnemben kizavarták a helyiségből. Tapasztalatait levélben közölte az orvos igazgatóval, ám nem kapott választ, ellenben három napon belül kirúgták. Egy internetes híradás szerint ugyanakkor azt ő is elismerte, hogy a kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve azonnali ellenőrzést rendelt el, ami május 3-án megtörtént.

A vizsgálat nem tár fel hiányosságokat. Igaz – jegyezte meg –, hogy „a vizsgálatot végző szakember nem a kisműtőt ellenőrizte, és nem a kisműtéti időpontokban, nyolc és tíz óra között, hanem később”.

Dr. Stankovics Éva szerint az ellenőrzések is bebizonyították, hogy minden műtő a szabványok szerinti előírásoknak megfelelően működik. Egyébként pedig, ha az említett esethez hasonló előfordulna a kórházban, akkor megnövekedne a fertőzések száma, s erről hivatalos jelentési kötelezettségünk van. Ilyen növekedés azonban az elmúlt egy évben nem volt tapasztalható – írja a Heves Megyei Hírlap.

hirdetés

Könyveink