hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Reggeli virológia

A magyar vakcina sokkal ártalmatlanabb, mint a világ bármely vakcinája – mondta Berencsi Gyögy az MTV csütörtök reggeli műsorában.

A virológus a köztévé Ma Reggel című műsorának vendégeként beszélt az influenzajárvány kapcsány a védekezési lehetőségekről, egyebek mellett az oltásról, kézmosásról, szájmaszkról:

***

Az utóbbi két hétben Magyarországon csak mérsékelten emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma, lassan terjed az influenza - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentéséből. A megbetegedések száma még mindig a járványküszöb alatt van.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján január 21. és 27. között az országban 10,4 százalékkal emelkedett a megbetegedések száma az előző héthez képest, mintegy 13 500-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A fővárosban és négy megyében csökkent, 11 megyében emelkedett, négy megyében alig változott az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma.

A megbetegedések aránya Pest megyében, Budapesten és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt a legmagasabb, Csongrád, Veszprém és Nógrád megyében pedig a legalacsonyabb.

(forrás: m1)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés