hirdetés
hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.
hirdetés

Peter Segal: Az 50 első randi

Nyitott mondat

Adam Sandler és Drew Barrymore második közös romantikus vígjátéka, ha nem is magasan, de látványosan kiemelkedik a műfaj napjainkban divatos, munkahelyi botladozós-félreértős darabjai közül. Peter Segal (Ki nevel a végén?) rendezése nem újszerű, de izgalmas alapötletével egyszerre tiszteleg a veterán hollywoodi zsáner előtt és figurázza ki azt.

Henry Roth (Sandler – Sátánka, A kismenő) hawaii állatorvos nem egy dzsigoló, félszeg mosolyának és hűséges kutyaszemeinek köszönhetően mégis minden este új példányt hódít meg a szigeten nyaraló nőcskék táborából. A kellemes esti órákat nappal könnyed munka követi – hősünk az állatokhoz legalább olyan kedves, mint a törődésre vágyó turistaasszonyokhoz –, ökörködés a minden fütyis viccet ismerő Ulával (Rob Schneider – Tök állat, Tök alsó, Tökös csaj), majd a nap lementével újabb hódítás. Hajdúszoboszlói nyugalmazott lengyel generálisok és snájdig soproni fogorvosok is megirigyelhetnék Henry mindennapjait, ő azonban lelke mélyén boldogtalan – egészen addig, amíg meg nem ismeri Lucy Withmore-t, a helyi szőke lencsibabát (Drew Barrymore – E.T., Charlie angyalai 1–2.). Hőseink első találkozása a családias reggelizőben olyan mesébe illő, mint a hidrogénnel töltött szivárványszínű krinolin az európai nemzetek hentesüzletében, Lucy és Henry szemében felvillan a szerelem szikrája, s minden örökké szép és jó lenne, ha a lánnyal nem lenne egy kis bibi. A rövid távú memóriazavar problémája (Memento) és az örök körforgás kérdése (Idétlen időkig) már nem egyszer szolgált alapötletként az Álomgyár történetében, Peter Segal vígjátékrendező azonban most találóan kapcsolta össze a két jelenséget egy olyan lány figurájának segítségével, aki autóbalesete óta csak huszonnégy óra történéseit képes megjegyezni, így aztán minden egyes nap a szerencsétlenség másnapját éli újra – saját születésnapját.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Csillag Marci
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés