hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Patthelyzetbe kerültek

Sztrájk, tüntetés, egyeztetés

Miközben tovább folytatódik az egészségügyi sztrájksorozat, a Magyar Orvosi Kamara, valamint az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) demonstrációra készül, a szaktárca pedig összehívta az ágazati érdekegyeztető tanácsot.

Az október 7-e óta tartó helyi munkabeszüntetések kétórás sztrájkokkal folytatódnak november 19-én, 22-én és 30-án. Az eddig főként a szakdolgozókat mozgósító munkabeszüntetések mellett egy, az orvoskamara kezdeményezésére szervezett tüntetéssel is nyomatékot kívánnak adni követeléseiknek az egészségügyben dolgozók. A demonstrációt november 20-án 9 és 14 óra között tartják a szakszervezet budapesti, Nádor utcai székháza és a Parlament előtti Kossuth tér által határolt területen. Éger István, a MOK elnöke kezdeményezésüket azzal indokolta: „erős nyomás nehezedett a kamarára a tagok részéről, hogy szervezzenek egy országos akciót”. Erre szerinte azért is nagy szükség van, mert patthelyzet alakult ki az ágazat számára több pénzt, jobb béreket és munkakörülményeket követelők, illetve a kormányzat között. Ez utóbbi ugyanis még mindig ragaszkodik ahhoz, hogy a problémákat az Egészségügyi Ágazati Érdekegyeztető Tanácsban beszéljék meg – ennek legközelebbi ülését a miniszter november 19-ére hívta össze –, míg a szakszervezet és a kamara azt akarja, hogy a követelésekről a sztrájktárgyalásokon egyeztessenek.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Medical Tribune
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés