hirdetés
hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

Orvossorsok egy kötetben

Mi is emberek vagyunk

Látlelet a magyar egészségügy helyzetéről, orvosi sorsokon keresztül – így foglalható össze Szekszárdi Miklós Mi is emberek vagyunk című könyve, írja a Délmagyar.

tizenhat éve egészségügyi újságíróként, a Diagnózis című televíziós magazin szerkesztőjeként dolgozó szerző húsz szegedi orvost szólaltat meg a kötetben, különböző szakterületek képviselőit, például gyermekpszichiátert, urológust, szülész-nőgyógyászt, kardiológust, gyermekgyógyászt, onkológust, belgyógyászt, idegsebészt.

A szerző mintegy válaszként írta meg könyvét dr. Kende Péter műhibákról szóló, nagy vihart kavart, Mik vagytok ti, istenek? című munkájára.

„Kende Péter könyve mintegy félszáz orvosi műhibával végződő esetet dolgozott fel, amelyek öt év alatt fordultak elő. Írásából erősen hiányoltam például az arányok bemutatását: öt év alatt összesen hány orvos-beteg találkozás történt, amelyből ez az ötven balszerencsésen végződött? Ugyanakkor hány embert gyógyítottak meg sikeresen ennyi idő alatt? Tisztában vagyok vele, akivel vagy akinek a hozzátartozójával történik egy műhiba, annak az az egy is sok. De nem mindegy, hogy egy gombostűt egy marék szénában vagy egy szénakazalban találunk" – fejti ki véleményét a szerző az előszóban.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés