hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Ön már összeírta a munkatársait?

Közeledik az egészségügyben közreműködők adatai összeírásának határideje, s a mulasztókat bírság fenyegeti – írja honlapján a tisztiorvosi hivatal.

Az ÁNTSZ emlékeztet, hogy az egészségügyi szolgáltatók kötelező nyilvántartását a múlt év végi törvénymódosítás szerint ki kell egészíteni a szolgáltatók, gyógyszertárak által foglalkoztatott egészségügyi dolgozók adataival, illetve az egyéni vállalkozóként, társas vállalkozóként egészségügyi tevékenységet végző szolgáltatók adataival.

A nyilvántartás kialakításához valamennyi működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltatónak, gyógyszertárat működtetőnek 2014. július 1-ig kell jelentést tennie. Ehhez az ÁNTSZ kitöltendő adattáblát és hozzá útmutatót készített, amit a kórházak, a szakrendelők és az alapellátást végzők részére elektronikus úton már elküldött. Ugyanakkor ezen ellátói körön kívüli szolgáltatóknak is adatot kell szolgáltatniuk, ők a hivatal honlapján férhetnek hozzá a segédletekhez.

Aki június 30-ig nem adja meg ezeket az adatokat, azzal szemben egészségügyi bírság szabható kifigyelmeztet honlapján a hivatal.

(forrás: ÁNTSZ)
hirdetés

Könyveink