hirdetés
hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.
hirdetés

Notóriusok

  Nem lesz különösebb felhajtás, nem lesz születésnapi buli – a Katona József Színház munkával ünnepli fennállásának negyedszázados évfordulóját. Hat „rendes” bemutatót tartanak – négyet a nagyszínházban, kettőt a Kamrában (idén pénzhiány miatt a Sufniban nem lesz új produkció); Bozsik Yvette rendezésében a Playground című előadást már játsszák, december közepén Ascher Tamás rendezi Ödön von Horváth Mit csinál a kongresszus? című művét, ezt márciusban Shakespeare Macbethje követi (Zsámbéki Gábor rendezésében), az évad végén, májusban pedig Máté Gábor állít színpadra egy kortárs szerb darabot, melynek címe Sáskák.
    A Kamrában november végén lesz a premierje Vvegyenszkij: Ivanovék karácsonya című darabjának, amelyet Gothár Péter rendez, május közepén pedig Bernard-Marie Koltes A néger harca a kutyákkal című művét rendezi Zsótér Sándor.
   Az ünneplés része viszont az a Notóriusok című színháztörténeti sorozat, melynek minden darabját addig játsszák majd, amíg közönsége lesz: Zsámbéki Gábor „Az emberek veszedelmes közelségében” címmel az ötvenes évek elejéről, a színházművészeti szövetségi közgyűlés jegyzőkönyvéből rendez egy dokumentumműsort. A következő előadás Bán Zoltán András összeállításában a Thália Társulat történetét dolgozza fel (bemutató: december 6.; rendező: Máté Gábor). A ciklus további részeiben Bajor Gizi, Egressy Gábor, Jászai Mari, Bárdos Artúr (aki annak idején a Katona épületében alapította a Belvárosi Színházat) és mások állnak majd egy-egy rész középpontjában, és egészen a napjainkban zajló struktúravitáig terjed majd a sorozat tematikája. Az egyes produkciókban szinte az egész társulat részt vesz, a rendezők között például Bezerédi Zoltán, Pelsőczy Réka és Zsótér Sándor is szerepel.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés