hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Nő gyermekáldással

 Tóth Anita a kórust játssza a Katona József Színház Médeiaelőadásában. Illetve a kórus egyik tagját. A kórus három nőből áll. Zsámbéki Gábor rendező az antik kart nem homogén együttesnek állítja be, mint Euripidész (és a görög tragédiajátszás általános konvenciója), hanem fölbontja egyes emberekre. A három nő az előadás két szintje – a klasszikus mitológiai és a realista hétköznapi – közül az utóbbit képviseli. Az asszonyok a környéken laknak, föltehetően nem meszsze Médeia és Iaszón elkülönülten álló házától, talán a faluban. Lehet, hogy épp erre jártak – egyikük mintha kirándulna, termoszt vesz elő, és a magával hozott háromlábú székecskére ül –, lehet, hogy a megcsalt feleség őrjöngésének hírére siettek a helyszínre.
 Nincs kizárva, hogy mindhárman Médeia barátnői, de nem igazán meghitt vele a viszonyuk, amúgy is idegen lévén idegenkedve figyelik, óvatosan, félve szólítják meg, és némi tartózkodással próbálják befolyásolni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
KOLTAI TAMÁS
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés