hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Nevet változtat az Állami Egészségügyi Központ

Ismét Honvéd Kórház lesz az Állami Egészségügyi Központ, az ellátási kör nem változik – jelentették be. IV. és XIII. kerületi civileket is ellát a kórház csakúgy, mint katonákat, rendőröket.

Hende Csaba honvédelmi miniszter az Állami Egészségügyi Központban tartott ünnepségen jelentette be, hogy a jövőben ismét Honvéd Kórháznak hívják a korábban négy kórház összevonásával létrejött intézményt. A szaktárca csak közleményt adott ki, ebben az áll, hogy a nem igényjogosultak ellátásának költségei a jövőben még részben sem terhelik a minisztériumot, de az eddigi ellátás változatlan marad.
Az ünnepi beszédet követően egy nem honvédségi dolgozó azt mondta, az orvosa bizonytalan abban, hogy előjegyezheti-e egy őszi műtétre. Grósz Andor dandártábornok, az állami egészségügyi központ megbízott vezetője ugyanakkor rádiónknak hangsúlyozta: csak a név változik, abban semmi nem módosul, hogy kiket látnak el, vagyis az ellátotti kör nem fog változni.
Az Állami Egészségügyi Központ 2007-ben jött létre, négy intézmény - a Honvéd, a BM, a MÁV Kórház és az országos gyógyintézeti központ - összevonásával. A főváros egyik legnagyobb kórházának a Honvédelmi Minisztérium a fenntartója.

Hende Csaba honvédelmi miniszter az Állami Egészségügyi Központban tartott ünnepségen jelentette be, hogy a jövőben ismét Honvéd Kórháznak hívják a korábban négy kórház összevonásával létrejött intézményt. A szaktárca közleményt adott ki, ebben az áll, hogy a nem igényjogosultak ellátásának költségei a jövőben még részben sem terhelik a minisztériumot, de az eddigi ellátás változatlan marad.

Az ünnepi beszédet követően egy nem honvédségi dolgozó azt mondta, az orvosa bizonytalan abban, hogy előjegyezheti-e egy őszi műtétre. Grósz Andor dandártábornok, az állami egészségügyi központ megbízott vezetője ugyanakkor az MR1-Kossuth rádiónak hangsúlyozta: csak a név változik, abban semmi nem módosul, hogy kiket látnak el, vagyis az ellátotti kör nem fog változni.

Az Állami Egészségügyi Központ 2007-ben jött létre, négy intézmény – a Honvéd, a BM, a MÁV Kórház és az Országos Gyógyintézeti Központ – összevonásával. A főváros egyik legnagyobb kórházának a Honvédelmi Minisztérium a fenntartója.

Dobozi Pálma
a szerző cikkei

hirdetés

Könyveink